Aramida – (Kevlar anti glonț sau cea mai dură țesătură )

Utilizarea aramidei în design-ul de interior

Țesăturile cu fibră aramida sunt ultra folosite în arii militare, de apărare și aeronautică. Mai nou, ele se pot utiliza și în design-ul de interior pentru rezolvarea câtorva nevoi. Aramida este o fibră sintetică rezistentă la căldură și puternică. Materialul de înaltă rezistență a fost folosit pentru prima dată la începutul anilor 1970, ca înlocuitor pentru oțelul din anvelopele de curse. În mod tipic, aceasta este centrifugată în frânghii sau foi de țesături care pot fi utilizate ca atare sau ca un ingredient în componentele materialelor compozite.
 Fibrele Aramide au numeroase aplicații, variind de la pneuri de biciclete și pânze de curse până la veste antiglonț, datorită raportului ridicat de rezistență la greutate; prin această măsură aramida este de 5 ori mai puternică decât oțelul. Atunci când este folosit ca material țesut, este potrivit pentru linii de ancorare și alte aplicații subacvatice. Duritatea sa super mare poate fi de ajutor în casa ta pe post de pergole, tapițerii de canapele sau scaune, hamace sau chiar draperii, dacă îți dorești o casă sigură.  Acest material poate veni într-o gamă variată de culori și combinații cu alte structuri și materiale cum ar fi: metale, carbon fibră de sticlă, cât și alte fibre sintetice.

Marile calități ale acestui textil sunt: duritate extraordinară, antiglonț, impermeabilitatea, dar și rezistența la murdărie!

Dacă ești fan al stilurilor pop, retro, bauhaus, stiluri militare sau de vânătoare, poți folosi fără probleme fibrele aramide în culorile și texturile potrivite stilului ales.

Pentru a fi cât mai practic, dar și pentru un efect maxim, noi vă recomandăm să puneți țesătura din fibra Aramida pe tapițerii,  dacă aveți o casă plină de bucurie, animale de casă sau copii cu înclinații artistice. Această țesătură va proteja starea obiectului pentru cel puțin 15 ani, este o investiție pe termen lung și necesită foarte puțină îngrijire. Optează pentru o culoare îndrăzneață, un albastru ultramarin, ceva perne colorate și un șevalet, pe care să vă puteți așeza imaginația, în rest, casa poate fi păstrată simplu pentru a odihni ochii și mintea.

Alege să dai securitate, personalitate și caracter căminului tău!

Articol scris de: Cosmina Maria Anghel

[]