Carbon, material ușor și rezistent

Despre fibra de carbon

Fibra de carbon este compusă, în principal, din atomi de carbon, de aici și culoarea gri închis sau negru.
Pentru că este destul de costisitor de produs, această structură textilă poate avea prețuri foarte ridicate; însă mai știm și că ceea ce este inedit se obține destul de greu. Calitățile acestui material sunt, fără doar și poate, preferate în mod principal de către producătorii de aerospațiale, deoarece fibrele de carbon au mai multe avantaje, cum ar fi: rigiditatea ridicată, rezistența ridicată la tracțiune, greutatea redusă, rezistența chimică ridicată, toleranța la temperatură ridicată și expansiunea termică scăzută. Longevitatea sa în timp este foarte mare, poate fi supus la presiuni puternice fără să se rupă și este dintre materialele cu rezistența cea mai crescută, atunci când este expus la abraziune.

Cea mai cunoscută caracteristică a acestui material este greutatea scăzută, orice vrei să faci cu această țesătură va fi de două ori mai ușor: un scaun, o draperie, o față de masă sau îmbrăcatul unor trepte.
Am vrea să menționăm că acest material este foarte rezistent și la murdărie!
 


Dacă ești fan al stilurilor: futurist, minimalist, contemporan, japonez, industrial sau eclectic, le poți obține cu investiție și atenție, mai ales, integrând această materialitate în decor.

În cazul în care optezi să ai un material de carbon în casă, noi îți propunem să îl folosești pe zone des circulate (cum ar fi treptele unei scări),  tapițerii sau chiar fețe de masă ce trebuie să dureze în timp. Vei da o allură avant-garde casei tale, un efect de contrast și un aer futurist. Pentru un ambient scump, alege suprafețele de sticlă, parchetul de tek, draperiile de mătase și scaune cu șezut de carbon. Combină o tapițerie de carbon cu o pernă colorată de mătase pentru un efect maxim și un lampadar ce dă atmosferă, iar tu vei obține un colț de Hollywood . Fii vedeta casei tale!

Articol scris de: Cosmina Maria Anghel
Sursa foto: Walter Knoll

[]