Cum să îți decorezi casa cu buget redus, folosindu-te de perdele și draperii sau alte textile pentru casă

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o casă sau un apartament, nu lăsa perdelele pe ultimul loc. Atunci când faci devizul cu cele necesare mobilării și utilării casei, adaugă perdelele și draperiile pe aceeași listă de priorități cu mobilierul și electrocasnicele. Indiferent ce îți permite bugetul, asigură-te că ai adăugat perdelele și draperiile pe listă.

După 11 ani de interior design, perdele și draperii, îți recomandăm să nu te grăbești când îți decorezi casa și să nu faci compromisuri. Un compromis în interior design înseamnă o cheltuială dublă.

Iată câteva idei despre cum să îți completezi decorul cu perdele și draperii, fără să cheltuiești o avere.

În orice domeniu, fundamentul pe care se construiește este extrem de important. Fundamentul la perdele și draperii îl reprezintă sistemul de prindere. Un sistem de prindere solid și simplu permite completarea decorului camerei tale în foarte multe variante.

Dacă la perdele și draperii îți putem oferi un milion de variante și putem creea N combinații, la sisteme de prindere variantele sunt standard.

Șina de aluminiu

Pentru un decor simplu, îți recomandăm șinele de aluminiu. Acestea au prețuri de la 50 de lei/ml. Pot fi simple, duble, cu acționare sau fără. Șinele de aluminiu sunt vopsite în câmp electrostatic și sunt extrem de solide, nu ruginesc și nu își schimbă forma sau culoarea în timp. Aceasta reprezintă soluția perfectă pentru orice fel de stil și îți garantăm că și acum, dar și peste 20 ani va fi la fel de utilă. Șinele de aluminiu comercializate de noi sunt produse în Italia, sunt însoțite de certificat de garanție și pot fi reciclate, atunci când nu mai ai nevoie de ele.

Galeriile clasice

Tradiționale și la fel de populare, galeriile pot fi din lemn sau metal și reprezintă, de asemenea, un standard în ceea ce privește sistemul de prindere, doar că aici îți putem oferi o mulțime de variante, în funcție de grosimea barei și, evident, stilul interior ales. Prețul galeriilor variază în funcție de materialul din care acestea sunt fabricate, de grosimea barei, de faptul că sunt simple sau duble, de lungimea sistemului și, evident, de țara de proveniență. Galeriile comercializate de noi sunt importate din Uniunea Europeană (Polonia sau Germania) și, de asemenea, pot fi reciclate, atunci când dorești să le înlocuiești.

Storurile romane

Deloc de neglijat în ultimii 11 ani, storul roman este extrem de popular azi în design-ul de interior. Având aceeași utilitate ca și roleta, storul roman are avantajul că îi poți schimba țesătura ori de câte ori dorești.

Sistemul de stor roman comercializat de noi este importat de la aceeași fabrică ca și sinele și este din aluminiu. Avantajul conferit de storul roman este că poate fi lucrat atât cu perdea, cât și cu draperie și ai o multitudine de stiluri de lucru (venețian, cu baghete, fălduit, drept etc.).

Revenind la perdele, draperii și la titlul articolului, cele mai ieftine și bune oferte sunt cele potrivite stilului și bugetului tău.

Restilizează-ți perdelele vechi

Dacă ai perdele sau draperii mai vechi în stare bună (ideal țesături uni)  și care se potrivesc cu noul decor, atunci ai făcut o super economie. Cu 40 de lei per ml manoperă noi îți putem restiliza vechea perdea. Cu rejansă nouă, tivuri refăcute și dimensiuni ajustate la noua cameră poți avea o perdea sau draperie restilizată.

Reduceri, reduceri, reduceri

La fiecare final de sezon, noi facem inventarul și atunci când avem bucăți de material de sub 6 ml, le împachetăm, le etichetăm și le scoatem la vânzare cu preț redus. Dacă, de exemplu, un material costă 150 de lei/ml preț inițial, la final de sezon poți cumpăra un cupon de 6 ml cu 300 de lei. Materialele au aceeași calitate ca și rola întreagă, singurul motiv pentru care sunt vândute la preț redus este cantitatea redusă. Această practică este împrumutată din afară. În Anglia, de exemplu, magazinele John Lewis sau Mark and Spencer aplică această practică la fiecare final de sezon. Nu te teme, nu sunt țesături care nu se mai poartă. Pur și simplu, este vorba de cantitatea mică și discontinuitatea stocului.
De-a lungul timpului, s-a întâmplat să avem cupoane de material și la 50 de lei/bucata/3 ml. Din 3 ml, de exemplu, poți face o draperie și un stor roman sau stor roman și pernuțe decorative. Fii curios și creativ!

Materiale uni

Un alt aspect extrem de important, atunci când vrei să îți decorezi ferestrele, ar fi să alegi materiale uni în ton cu paleta coloristică din camera respectivă. Îți recomandăm țesături uni atât la perdele, cât și la draperii. Alege albul, ivoire sau bej la perdele și culori complementare la draperii. Perdelele de culoare cât mai naturală te ajută să ai lumină naturală și o cameră foarte bine luminată, chiar și în zilele mohorâte, iar draperiile vor fi atât decorative, cât și utile. Per total, impactul vizual este mult mai plăcut, atunci când ai un decor uni și îți permite să jonglezi cu o grămadă de accesorii decorative, de la pernuțe, pături, tapet, fototapet, covoare sau tablouri etc.

Calculează materialul

Datorită faptului că în România înălțimea camerelor este de peste 2.20 ml și lățimea ferestrelor este generoasă, noi comercializăm materiale care au minimum 2.80 ml și maximum 3.30 ml.

De ce este importantă înălțimea materialului? Dacă la perdea nu prea ai ce să faci cu restul de material rămas din înălțime (dacă rămâne material! De exemplu, la o înălțime de 2.60 ml, dacă materialul are 2.80 ml, restul va fi de 10 cm), la draperie situația este diferită. În funcție de lățimea sistemului de prindere, înălțimea materialului poate fi considerată lățime. Dacă, de exemplu, ai un sistem de prindere de 1.8-2 ml și draperia are 3 ml înălțime, dacă modelul materialului permite, putem coase rejansa pe înălțimea materialului. În funcție de înălțime, eviți pierderea de material, putând cumpăra doar cantitatea necesară de material, dar, în același timp, ai o draperie perfect funcțională și cu grad de încrețire 1.5.

Un alt exemplu ar fi atunci când decizi să îți acoperi fereastra cu o draperie sau perdea scurtă. Dacă înălțimea ferestrei are doar 1.20-1.40 ml, putem împărți înălțimea materialului în două (pe lățimea materialui) și astfel va trebui să cumperi doar o singură dată lățimea materialului, dar vei avea draperie cu grad de încrețire 2 față de sistemul de prindere. Ține cont de faptul că manopera calculată va fi dublă.

Pernuțe colorate

Pentru că tot vorbeam mai sus despre materialele uni care nu se demodează niciodată, acestea pot fi completate și asortate cu diverse accesorii, în funcție de sezon.

Indiferent că draperia ta este albastră, verde sau roșie, asorteaz-o cu pernuțe de decor. La noi în showroom poți găsi fețe de pernuță de diverse dimensiuni, forme și culori. Prețul pornește de la 20 lei/pernuță și sunt lucrate din materiale bumbăcoase, au fermoar, deci sunt dehusabile și sunt ușor de spălat.

Dacă te plictisești repede de un decor, avantajul este că acestea pot fi schimbate cu un cost foarte mic. Folosește pernuțe cu  forme geometrice, flori, desene, mesaje, tematică sau pur și simplu uni.

Decorează-ți camera în funcție de sezon, inspiră-te de pe Pinterest .

Lenjerii de pat

S-a dus demult vremea lenjeriilor înflorate sau colorate strident. De aceea, am introdus în colecția noastră permanentă lenjeriile albe, simple și mătăsoase. Din experiența personală, am observat că indiferent cum arată un dormitor, o lenjerie albă uni îl face să pară mai curat, mai aranjat, mai luxos. Ca și când ai sta la hotel de 5*.

Poate crezi că îți recomandăm să îți faci cea mai simplă casă din lume. Ei bine, nu! Culoarea face parte din viața noastră, așa că, colorează-ți casa, așa cum îți place mai mult, noi îți oferim doar câteva idei, despre cum să îți simplifici cheltuielile aferente decorării casei și înfrumusețarea acestora cu textile vechi sau noi. So, keep it simple!

Vizitează-ne și pe Instagram.

[]