Cum să îți păstrezi casa caldă pe timp de iarnă cu ajutorul perdelelor și al draperiilor

Știm cu toții că pe timp de iarnă facturile la utilități cresc vertiginos. De aceea, îți recomandăm câteva tipsuri pentru a îți păstra casa caldă pe timp de iarnă, în ciuda temperaturilor scăzute.

  Înălțimea perdelei și a draperiei

Înălțimea standard a țesăturilor de interior este, de regulă, de 2.8 ml, 3 ml sau chiar mai mult. Noi recomandăm clienților noștri să opteze pentru draperii lungi până la podea sau chiar căzute pe podea, astfel evitându-se pătrunderea aerului rece ce se strecoară pe sub ferestre.

Referitor la perdele, acestea de regulă vin cu fir de plumb în partea de jos. În atelierul nostru se păstrează firul de plumb pentru a crea fălduirea naturală a perdelei. Această fălduire împiedică trecerea aerului rece prin perdea.

  Gradul de încrețire al perdelei și al draperiei
Știm de la mamele noastre că perdeaua se pune de 2 ori, iar draperia de 1.5 ori față de lățimea sistemului de prindere. Astăzi, țesăturile sunt din ce în ce mai subțiri, mai ales perdelele. Noi recomandăm un grad de încrețire puțin mai mare, și anume de 2.5 la perdea, mai ales la perdelele de voal și de 2 la draperie. Depinzând de modelul țesăturii și textură, gradul de încrețire poate varia, dar totuși, la un voal simplu și o draperie uni, un grad de încrețire mai mare permite o izolare mult mai bună și creează un aspect vizual mult mai plăcut.

Iată că avem deja două aspecte simple care ajută enorm la izolarea spațiului și la păstrarea camerei mult mai calde

  Sistem de prindere din perete în perete

Dacă geamul este mare și nu mai rămâne spațiu util în lateralele lui, noi recomandăm un sistem de prindere din perete în perete. De regulă, cel mai bun sistem de prindere în acest caz este șina clasică de aluminiu. Aceasta permite îmbrăcarea perfectă a peretelui, izolarea geamului și creează un aspect mult mai plăcut. De menționat este și faptul că șina de aluminiu vine în mai multe variante, simplă fără acționare, simplă cu acționare, dublă sau triplă. O galerie nu permite îmbrăcarea peretelui la fel de bine ca o șină, din cauza faptului că nu poate fi pusă din perete în perete. 

Folosește draperii dublate

Acestea îți pot fi de folos în orice anotimp. Cele mai importante beneficii ale unei draperii dublate sunt următoarele:

  • te ajută să păstrezi camera izolată atât vara, cât și iarna;
  • te ajută să faci întuneric, atunci când afară este lumină, și totuși, tu ai nevoie de întuneric.

Ca și dublură la draperie, noi folosim blackout foarte dens țesut, astfel aceasta ajută la izolare, atât luminoasă, cât și termică.

Orientarea sudică a ferestrei

Dacă ai o cameră orientată către sud și nu ai priviri curioase în jur, evită perdelele, dar folosește draperii. Camerele orientate către sud beneficiază de mult soare, deci, bucură-te de razele soarelui, însă protejează-ți ferestrele, atunci când acesta dispare.

  Păstrează razele soarelui în casa ta
Pentru a preveni pierderea căldurii dobândite pe parcursul zilei, îți recomandăm să îți acoperi ferestrele cu o oră înainte de lăsarea întunericului. Întunericul aduce și temperaturi scăzute deci, închide draperiile cu o oră înainte de lăsarea întunericului, iar căldura va rămâne în casa ta.

  Închide draperiile în camerele nelocuite

Orice pierdere de căldură înseamnă reducerea temperaturii în casă, astfel, în camerele cu mai puțin soare, îți recomandăm să păstrezi draperiile cât mai mult timp închise, reducând astfel cheltuielile suplimentare aferente căldurii pierdute.

Acestea sunt doar câteva idei despre cum ați putea păstra căldura cu ajutorul perdelelor și al draperiilor. Nu uita de importanța țesăturilor! Ele trebuie să conțină bumbac sau orice altă țesătură naturală, care ajută la încălzirea interiorului.

[]