Importanța perdelelor și a draperiilor

Dacă tocmai v-ați cumpărat o casă, nu vă grăbiți să vă cheltuiți bugetul pe electrocasnice și mobilier, neluând în calcul acoperirea ferestrelor.

80% din oameni nu sunt realiști în ceea ce privește perdelele și draperiile. Aspect deloc de neglijat, ținând cont de faptul că acestea completează decorul, trebuie să ofere intimitate, să fie fonoabsorbante și lista poate continua.

Într-adevăr, nu trebuie să fii designer să îți pui perdele și draperii, dacă optezi pentru țesături uni și cât se poate de apropiate de culorile din încăperea respectivă sau o culoare complementară.

Nu vom face oda perdelei și a draperiei, dar lucrând în domeniu de foarte mulți ani, vă putem spune că o perdea transformă casa în acasă.

Dacă la început țesăturile erau folosite pentru protejarea încăperilor, astăzi țesăturile au diverse funcționalități.

Deși astăzi punem perdelele pe ultimul plan, în secolul al XVII-lea, toate ferestrele erau acoperite de perdele și draperii grele, impunătoare, maiestuoase și prețioase. Acestea făceau parte din decor și erau gândite și asortate cu baldachinul, tapetul, cuvertura de pat, tapițeria de la scaune sau canapele și vopseaua de pe pereți.

De-a lungul anilor și datorită marilor schimbări pe plan mondial în unele zone geografice, perdelele și draperiile au dispărut sau au fost păstrate, una dintre ele în România, tradiția s-a păstrat și astfel în mare parte din casele românești găsești decorul complet.

Ce importanță au perdelele și draperiile în casa ta.
Trecând peste aspectul vizual creat de acestea, am mai putea enumera și:

Protecție termică
Opacitate
Filtrarea aerului
Fonoabsorbante
Completarea decorului
Delimitarea spațiilor
Etc.

În general, perdelele și draperiile sunt cele mai văduvite de buget. Ele rămân ultimele, deși sunt necesare încă din prima zi în noua casă.

[]