New age textiles / Textilele viitorului

Câteva modalități simple de a-ți face casa să fie din viitor.

Nanotehnologia, biotehnologia, ingineria fibrelor și știința materialelor vor juca un rol important în dezvoltarea ulterioară a fibrelor pentru următoarea generație.
În industria textilă au avut loc o mulțime de îmbunătățiri la nivelul fibrei, dar, totuși, vor continua să își caute locul pe piață și să lupte împotriva unei industrii colosale, bine pusă la punct de sute de ani și care se bazează pe consum, făcând abstracție de calitate.
Dacă ești în continuă căutare de inedit, mai ales în sânul căminului tău,  noi  ți-am pregătit un material care să te pună în temă cu noile inovații în materie de țesături. Îl vom prezenta pas cu pas în următoarea perioadă, pentru a detalia caracteristicile fiecărei fibre inteligente.
Mai nou, cercetătorii caută modalități de a îmbunătăți proprietățile textilelor pentru a le da noi utilități. Probabil că ați auzit de fibra de carbon, știți câte ceva despre fibră și pentru că este cea mai comercializată, mai ales pentru automotive, însă nu este singura. Noile textile ajută la îndeplinirea nevoilor de la simple la foarte complexe cum ar fi: greutate scăzută a acestora, duritatea foarte mare și longevitatea în timp, anti-murdărie, hidrofobe, ignifuge, izolatori electrici, izolatori termici, conductori termici și electrici, bariere anti unde dăunătoare generate de aparaturi, antistatice, fibre medicament, antimicrobiene, sterilizante, purificatoare și antiinflamatorii și regenerante.

Noi vă oferim, mai jos, o listă cu textile ce vă pot schimba casa și viața!

Carbon – (cel mai rezistent și ușor material)
Fibre ceramice – antifoc (rezistă la temperaturi de până la 1730°C)
Aramida – anti glonț (cea mai dură țesătură, nu se murdărește)
Fibre Conductive – (conductive electric, termice și antistatice)
Fibre Shielding –  Anti Carcenom (anti unde electro-magnetice și anti unde radio)
Fibre Antimicrobiene – Fibre cu argint (sterilizante, antimicrobiene, medicale)
Smarcell fibra cu Zinc – Țesătura Medicament (antieczeme, antiinflamatorie, antidermatite)
Seacell fibra din Alge – Regenerantă (Absolut naturală și regenerantă, ajută țesutul cutanat)

Toate aceste fibre fac parte din noua generație de textile. Ele  nu sunt foarte accesibile, din cauza producțiilor limitate și industriei încă la început, dar asta nu înseamnă că ele sunt de negăsit.

Articol scris de: Cosmina Maria Anghel

[]