Sisteme de prindere

Galeriile, șinele, storurile romane, roletele, jaluzelele venețiene, toate joacă un rol extrem de important în decorarea ferestrelor și completarea decorului.

Galerii metalice
Galerii metalice

Fie că alegi o galerie crom, aurie, albă sau neagră, toate vor juca atât rol estetic, cât și rol de susținere. Practic, tu vei vedea în permanență bara galeriei, atunci când draperia este trasă. Noi îți punem la dispoziție o gamă variată de galerii metalice disponibile la comandă pe orice dimensiune. Galeriile metalice sunt ideale în decorurile clasice sau eclectice.

Sisteme de prindere
Șina de aluminiu

Sistemul de prindere tip șină de aluminiu este unul extrem de versatil, rezistent, durabil și ușor de integrat în decor. Acesta se montează în tavan, dar poate fi montat și pe perete, cu ajutorul consolelor speciale pentru perete. Acest sistem de prindere este folosit cu precădere în decorurile moderne sau acolo unde există scafe în tavan.

Storuri romane

Storurile romane pot fi atât simple, cât și extrem de sofisticate. Și totuși, sistemul de prindere este același, indiferent de cât de complicat alegi să fie cusută țesătura. Cu rejansă, cu baghetă cusută în țesătură, fără baghetă, venețiene, romane simple, toate au la bază sistemul simplu de stor roman.

Rolete

Roletele sunt și ele la fel de importante, ca și toate celelalte sisteme de prindere, însă sunt similare cu storurile romane. Diferența dintre acestea și storurile romane este că la rolete nu poți schimba țesătura. Odată montate, acestea vor rămâne așa în geam pentru mult timp. Un alt aspect deloc de neglijat ar fi că acestea se montează, de regulă, pe fereastră și lățimea sistemului de prindere nu vă mai permite deschiderea ferestrei la 90 de grade.

Accesorii pentru perdele și draperii
Accesorii pentru perdele și draperii

Fără accesorii nu am putea să ne completăm decorul. Efectiv, fără acestea este aproape imposibil să prindem perdeaua sau draperia de sistemul de prindere. Fără minicârlig am avea tot timpul o draperie curgătoare, fără forme și ne va obtura mereu fereastra.

rejansa-wave
Rejanse

Indiferent că vorbim de rejanse înguste pentru storuri romane, rejanse late, rejanse în 2 ațe, în 3 ațe sau în 7 ațe, rejansă pentru anouri, rejanse pentru galerii sau întăritură pentru bride, toate au același scop, să ajute la prinderea țesăturii de sistemul de prindere și să formeze cutele acelea perfecte, pe care le vezi la perdele și draperii. Noi îți putem oferi o gamă variată de rejanse, lucrăm cu aproximativ 10 tipuri de rejanse, fiecare tip de rejansă formează altfel faldul. Despre rejanse poți citi mai multe aici.

Accesorii draperii

Și dacă tot veni vorba de accesorii draperii, ei bine, să știi că acestea te vor ajuta să îți conturezi cu adevărat fereastra, îți vor ține draperia strânsă ordonat, în laterale, pentru a permite luminii să îți pătrundă în cameră. Accesoriile pot fi de mai multe feluri: minicârliguțe metalice în care poți prinde ambrasa și ordona draperia, ambrase simple cu arici din materiale de draperie, ciucuri de diferite forme și dimensiuni sau șnururi cu diferite împletituri.

Cum măsor lățimea sistemului de prindere?

[]